Zelensky a supraviețuit după trei tentative de asasinat instrumentate de Rusia

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a supraviețuit după ce trei tentative de asasinat conduse de militari ruși au fost împiedicate în ultima săptămână de armata ucraineană, transmite G4Media, citând publicația britanică The Times.

Una dintre tentative a fost condusă de mercenarii din grupul Wagner, susținut de Kremlin, cunoscut pentru operațiunile din Orientul Mijlociu, dar și din Mali. Grupul Wagner a suferit pierderi majore în timpul atacului asupra clădirii unde se afla Zelensky.

Mai mult, potrivit The Times, liderii Wagner au fost ”alarmați” de acuratețea informațiilor pe care armata ucraineană le avea despre operațiune, care a fost anticipată și dejucată astfel încât aproape toți militarii din comando-ul Wagner au fost uciși.

Alte două tentativă eșuate de asasinat au fost conduse de militari ruși și militarii ceceni trimiși de liderul Ramzan Kadârov în sprijinul armatei ruse.

Sâmbăta trecută, un militar cecen ce făcea parte dintr-un comando trimis să-l asasineze pe președintele Zelensky a fost ucis, potrivit The Times.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Copiii războiului din Ucraina mor, plâng sau cer ajutor

Fri Mar 4 , 2022
Captură YouTube Pe parcursul primelor opt zile de război al Rusiei împotriva Ucrainei, 28 de copii au murit și 64 au fost răniți, transmite comisarul pentru drepturile copilului Darya Gerasymchuk, citată de Radio Svoboda. „Au fost distruse maternități, grădinițe, școli. Aproximativ un milion și jumătate de copii se află în […]