Zece cazuri de COVID-19 la Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”

Marți (21.04.2020), purtătorul de cuvânt al Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”, Arad, cpt. Paul Crăciun, a precizat că unitatea militară este afectată de coronavirus, după ce au fost confirmate nu mai puțin de 10 cadre militare, inclusiv din conducerea unității, și o contabilă, ca fiind pozitive la COVID-19.

Dintre cei 10 militari depistați, câțiva trebuiau să plece în Afganistan, pe front și s-a zvonit că în aceste condiții nu mai pleacă, dar conform purtătorului de cuvânt al Batalionului, „acest eveniment nu-i va afecta cu nimic, pentru că misiunile celor câțiva militari care trebuie să plece în Afganistan se vor derula începând cu luna august” – când se speră că lucrurrile vor fi reintrat în normal.

A fost desfășurată ancheta epidemiologică de către o echipă medicală de la Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” din Timișoara, pentru identificarea contacților direcți ai militarilor infectați și izolarea acestora la domiciliu, conform procedurilor standard stabilite la nivel național.

Pentru protecția personalului se efectuează în permanență dezinfectarea tehnicii și spațiilor de lucru și sunt aplicate măsurile individuale de protecție și prevenție.

Sursă articol: criticarad.ro

Sursă foto: rft.forter.ro

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Spionaj cibernetic, dezinformare și recesiune economică post-pandemie

Sat Apr 25 , 2020
În urmă cu doi ani, mai mulți economiști au prezis o recesiune globală în 2020. Pandemia globală de COVID-19 continuă să împingă într-un mod agresiv lumea în ceea ce pare a fi o recesiune profundă, dar efectele încă nu sunt cu adevărat vizibile. Întreprinderile concediază muncitori, reduc salarii sau chiar […]