Xi Jinping: forţelor externe nu trebuie să li se permită niciodată să intervină în treburile interne ale altor state

Preşedintele chinez Xi Jinping a declarat vineri (17.09.2021) că forţelor externe nu trebuie să li se permită niciodată să intervină în treburile interne ale altor state, sub niciun pretext, relatează Reuters şi Xinhua, citate de Agerpres.

Ţările trebuie încurajate ferm să-şi exploreze propriile căi de dezvoltare şi modele de guvernare, adecvate situaţiei lor interne, a subliniat Xi. „Viitorul dezvoltării şi progresul ţării noastre trebuie să rămână ferm în propriile noastre mâini”, a spus liderul chinez, care a luat cuvânt prin videoconferință în cadrul summitului Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai (SCO), organizat în Tadjikistan.

Statele SCO trebuie să se sprijine unul pe celălalt în desfăşurarea agendei lor politice, inclusiv alegerile de pe plan naţional, a mai spus Xi Jinping.

Acesta a îndemnat totodată statele membre ale SCO să „nu accepte predici moralizatoare de la cei care consideră că au dreptul să dea lecţii”, într-o aluzie voalată la Washington, a consemnat EFE.

Din SCO fac parte India, Kazahstan, Kârgâzstan, Pakistan, Rusia, Tadjikistan, China şi Uzbekistan, patru state având statut de observator – Afganistan, Belarus, Iran şi Mongolia.

Sursă foto: chinadaily.com.cn

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Un așa-zis „avertizor de integritate” extrădat de autoritățile croate în Monaco. Este cercetat pentru publicarea unor informații cu privire la presupuse mite de sute de milioane de euro

Tue Sep 21 , 2021
O persoană cu cetățenie britanică, care a făcut publice informații potrivit cărora o importantă firmă olandeză ar fi plătit mită unor oficiali în schimbul unor contracte profitabile, urmează să fie extrădată în la Monaco, după arestarea sa din vara acestui an. Jonathan Taylor, din Southampton, Marea Britanie, lucra ca avocat […]