Xi Jinping: China trebuie să își intensifice eforturile de propagandă

Președintele Xi Jinping a spus, la o reuniune de lucru a Partidului Comunist Chinez, că este extrem de important pentru ţara sa să-şi sporească capacitatea de a-şi propaga mesajele în întreaga lume pentru a prezenta o un stat chinez adevărat, tridimensional şi complex, conform Agerpres.

China trebuie să se impună ca o voce internaţională pe măsura forţei sale naţionale şi a statutului său global, a subliniat Xi, conform sursei citate. De asemenea, trebuie să intensifice eforturile de propagandă pentru a-i ajuta pe străini să înţeleagă Partidul Comunist Chinez şi felul în care acesta urmăreşte fericirea poporului chinez. China are nevoie să creeze o echipă de profesionişti şi să adopte „metode precise de comunicare pentru diferite regiuni”, a mai spus preşedintele Xi.

Dar, relaţiile pe care le-a avut China cu diverse instituții de presă străine, în ultimii ani, s-au deteriorat vizibil. Trusturi locale de presă, precum cotidianul de limbă engleză Global Times, a acuzat că reporterii străini sunt vinovaţi pentru că stau la baza relatărilor părtinitoare şi incorecte, mai menționează sursa citată.

Mai mulţi jurnalişti care lucrau pentru instituţii de presă din SUA au fost expulzaţi anul trecut în contextul deteriorării relaţiilor dintre cele două state. La bază a stat pandemia de coronavirus și relatările pe care chinezii le-au considerat a fi părtinitoare.

Totodată, China a interzis BBC World News de la difuzare pe reţelele chineze de televiziune în urma relatărilor critice ale canalului britanic cu privire la situaţia drepturilor omului în regiunea nord-vestică Xinjiang şi originile pandemiei de COVID-19.

Sursă foto: cnbc.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Cea mai mare navă de război iraniană s-a scufundat în urma unui incendiu

Wed Jun 2 , 2021
Kharg, cea mai mare navă a Marinei iraniene, s-a scufundat miercuri în Golful Oman în urma unui incendiu de origine neprecizată care a izbucnit la bord, relatează Reuters. Agenția iraniană de presă Fars a relatat că echipajul navei a fost salvat. Potrivit televiziunii publice iraniene, incendiul a izbucnit miercuri, către […]