Volodimir Zelenski: “În ceea ce privește NATO, mi-am pierdut interesul pentru această problemă”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut din nou președintelui rus Vladimir Putin să accepte un dialog, subliniind că Ucraina este pregătită să vorbească și să caute compromisuri, dar nu este pregătită să capituleze.

În primul rând, sunt pregătit pentru un dialog, dar nu suntem pregătiți pentru capitulare”, a spus Zelensky într-un interviu acordat canalului de televiziune american ABC News, întrebat dacă Ucraina este pregătită să respecte cerințele Federației Ruse (n.r – încetarea focului, schimbarea Constituției și refuzul aderării la NATO, recunoașterea Crimeei drept teritoriu rusesc, recunoașterea independenței așa-ziselor republici separatiste Donețk și Luhansk).

Pentru că nu este vorba despre mine, este despre oamenii care m-au ales. În ceea ce privește NATO, mi-am pierdut interesul pentru această problemă după ce ne-am dat seama că NATO nu este pregătită să accepte Ucraina. Alianței îi este frică de o confruntare cu Federația Rusă, nu este vorba despre mine, ci despre oamenii care m-au ales”, a adăugat el.

Zelenski a mai menționat că Ucraina nu vrea să fie o țară care „cerșește ceva în genunchi și nu va fi o astfel de țară, eu nu vreau să fiu un astfel de președinte”.

Vorbesc de garanții de securitate. Cred că putem discuta și găsi un compromis asupra teritoriile ocupate temporar și republicile nerecunoscute, care nu sunt recunoscute de nimeni, cu excepția Federației Ruse“, a spus Zelensky.

În același timp, el a subliniat că problema cheie este modul în care vor trăi oamenii din aceste teritorii, care vor să facă parte din Ucraina.

Ceea ce trebuie făcut este că Putin trebuie să înceapă să vorbească, să înceapă un dialog, în loc să trăiască într-un balon informativ fără oxigen. Cred că acolo este“, a spus el.

Sursă foto: Getty Images

Ioana Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Amendamentele privind majorarea soldelor de funcție și grad pentru militarii în activitate au fost admise în Camera Deputaților

Wed Mar 9 , 2022
La data de 08.03.2022, amendamentul SNPPC la proiectul de lege de aprobare a OUG 130/2021, a fost admis în parte de Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaților. Astfel începând cu luna februarie 2022, salariile de baza, soldele de funcție / salariile de funcție se majorează […]