Volodimir Zelenski: “Declarațiile liderilor mondiali privind riscul unui război iminent, au creat panică în Ucraina”

Președintele ucrainean spune că, deși o amenințarea din partea Kremlinului este “iminentă și constantă”, populația țării “s-a obișnuit cu un astfel de mod de viață”, având în vedere că Rusia a mai invadat Ucraina și Donbasul în 2014, iar, de atunci, Ucraina este în permanent război, anunță CNN.

“Marii lideri spun că război va începe în curând. Acest lucru provoacă panică. Sunt președintele Ucrainei, am sediul aici și cred că vizualizez mai bine decât orice alt președinte detaliile crizei. Nu există neînțelegeri cu președinte Biden. Înțeleg profund ce se întâmplă în țara mea, așa cum el înțelege perfect ce se întâmplă în SUA ”, a declarat Zelenski, precizând totodată că este dispus să participe la o întrevedere cu Vladimir Putin, pentru a purta o conversație serioasă.

Pentagonul a precizat, imediat după declarațiile lui Zelensky, că trupele masate de Federația Rusă la granițele Ucrainei permit o operațiune de invadare a întregii țări.

Sursă foto: gettyimages.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Rusia își face provizii de sânge și materiale medicale, la granița cu Ucraina

Sat Jan 29 , 2022
Trei oficiali americani au declarat pentru Reuters că indicatori concreți, cum ar fi rezervele de sânge, sunt esențiali pentru a determina dacă Rusia este pregătită să lanseze o invazie, în cazul în care președintele Vladimir Putin ar decide să facă acest lucru. Pentagonul a declarat anterior că Rusia a trimis […]