Vladimir Putin despre noile sisteme de armament și viitorul forțelor armate ruse

Noile sisteme de arme vor intra în curând în serviciul forțelor armate ruse, a declarat președintele rus, Vladimir Putin, într-o întâlnire cu absolvenții universităților militare de la Kremlin.

„Arme hipersonice – sistemele Avangard și Kinzhal și-au început deja serviciul de luptă. Urmează alte armamente unice care includ racheta balistică intercontinentală Sarmat, racheta hipersonică Tsirkon, sistemele de rachete sol-aer Prometei S-500 și altele”, a spus liderul rus.

Rusia elaborează deja un nou program de armament cu un orizont de planificare până în 2034, ținând seama de inovațiile principalelor institute de cercetare și agenții de proiectare din țară, a subliniat Putin.

„Implementarea acestuia se va concentra pe consolidarea potențialului de apărare al țării. Și, desigur, veți opera acest sisteme”, a spus liderul rus, adresându-se absolvenților universităților militare rusești.

Cele mai înalte cerințe sunt, de asemenea, stabilite pentru absolvenții instituțiilor de învățământ ale agențiilor de aplicare a legii și serviciilor speciale, a menționat Putin, adăugând că aceștia „ar intra în rândul camarazilor lor care asigură legea și ordinea și salvează oamenii, participă la curățarea dezastrelor naturale, combat criminalitatea, corupția și terorismul și protejează țara și oamenii noștri de amenințări interne și externe”.

„Rezultatele semnificative […] din domenii cheie sunt o garanție a încrederii cetățenilor și a dezvoltării consecvente a Rusiei”, a mai subliniat Putin.

Președintele rus a spus că este încrezător că fiecare militar va acționa profesional, decisiv și ferm în interesul patriei.

Sursă foto: tass.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Ofițer al serviciilor ruse, participant la întâlniri secrete ale reprezentanților Kremlinului cu un partid italian separatist

Tue Jun 29 , 2021
Un presupus angajat la serviciilor de informații ruse a fost prezent la o întâlnire secretă la Moscova, cu ocazia căreia politicienii au discutat despre un plan de finanțare a unui partid separatist din Italia, arată cotidianul italian L’Espresso, citând surse din procuratura din Milano. Partidul Lega Nord (Liga de Nord/ […]