Vladimir Putin: Decretul privind mobilizarea parțială a fost semnat

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a anunțat, miercuri, semnarea decretului privind mobilizarea parțială.

“Trebuie să acordăm atenție specială pentru aprovizionarea Donbasului cu tehnologie, cu muniție. În baza acestor informații vrem să eliberăm de neonaziști aceste teritorii, Herson, Zaporojie”, a declarat președintele Vladimir Putin.

„Există o linie lungă de contact militar de peste 1000 de kilometri și vreau să spun public că de la începutul acestor operațiuni a fost o reacție pozitivă la propunerile noastre în ceea ce privește asigurarea siguranței rușilor, dar Vestul nu a acceptat compromisurile și au încercat să ne dea ordine directe, așa că Kievul a recurs la grupuri de mercenari străini, iar armata lor a fost antrenată de NATO”, a continuat acesta.

„Mercenarii torturează cetățenii pașnici din Zaporojie, Donețk, Herson, sunt peste 500.000 de oameni care trăiesc acolo. Mulți au fost nevoiți să devină refugiați”.

Vladimir Putin a confirmat că administrațiie din Zaporojie Herson au decis să facă referendumuri pentru alipirea la Rusia. “Vom face tot ce putem pentru a ne asigura de condițile pașnice de desfășurare. Oamenii trebuie să aleagă liber. În aceste regiuni, toți acești oameni vor fi sprijiniți de astăzi. Armata acționează și asigură mii de kilometri, îi apără de neonazism, de mașina colectivă a vestului. Am luat aceste decizii care sunt potrivite pentru pericolele. Apărăm patria mamă, suveranitatea. În teritoriile eliberate susțin aceste propuneri, susțin mobilizarea parțială în aceste regiuni.”

Președintele Rusiei a precizez că a semnat decretul privin mobilizarea parțială conform căruia cei care sunt în rezervă vor fi înrolați.

Putin a subliniat că persoanele mobilizate vor primi salariu și statut de militari pe bază de contract.

Sursă foto: Thibault Camus / AFP prin Getty Images

Ioana Cristea

One thought on “Vladimir Putin: Decretul privind mobilizarea parțială a fost semnat

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Prima reacție a României după anunțul lui Putin privind mobilizarea parțială în Rusia

Wed Sep 21 , 2022
Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că a luat act cu îngrijorare de declarațiile lui Vladimir Putin din această dimineață și a subliniat că România își menține atitudinea echilibrată și va continua să analizeze cu calm situația, anunță Digi24. “Azi este Ziua Internațională a Păcii și, în loc să o […]