Vladimir Putin: cei 33 de mercenari ruși arestați la Minsk au fost ademeniți de serviciile de informații din SUA și Ucraina

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a declarat într-un interviu că mercenarii ruși arestați în Belarus luna trecută au fost ademeniți printr-o operațiune comună a serviciilor de informații din SUA și Ucraina.

La 29.07.2020, serviciile secrete din Belarus au anunțat arestarea a 33 de cetățeni ruși, angajați ai grupului Wagner, compania militară rusă privată care se presupune că funcționează ca o aripă paramilitară privată a forțelor armate ruse.

Comitetul de investigare, autoritatea principală de investigare din Belarus, a stabilit că cei 33 au intrat în țară ca parte a unui grup de 200 de ruși care lucrează pentru contractorul Wagner, pentru a destabiliza țara în timpul alegerilor prezidențiale. Alegerile au dus la realegerea în funcția de șef al statului a lui Alexander Lukashenko, pentru un al șaselea mandat.

Joi (27.08.2020), președintele Putin a susținut că cei 33 de ruși au fost arestați ca parte a unei operațiuni comune a intelligence-ului american și ucrainean, care i-a atras pe angajații Wagner în Belarus. Putin a declarat pentru televiziunea de stat Rossiya 24 că presupusa operațiune a fost „efectuată în comun de serviciile speciale ucrainene și americane. El a spus că rușii au fost angajați „pentru muncă absolut legală în America Latină și Orientul Mijlociu” de un angajator care „i-a târât în ​​Belarus”. Bărbații au fost apoi „prezentați ca o„ forță de atac” pentru a destabiliza Belarusul în timpul campaniei prezidențiale”, a declarat liderul rus.

Între timp Belarusul a expulzat 32 dintre cei 33 de ruși la câteva zile după arestarea lor. Unul a rămas în închisoare în capitala Minsk.

Sursă foto: ft.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Submarin al forțelor navale ruse monitorizat de armata americană în Alaska

Fri Aug 28 , 2020
Joi (27.08.2020), un submarin al forțelor navale ruse a ieșit la suprafață în apropiere de Alaska, în timpul unui exercițiu militar, potrivit armatei SUA, informează DefPost. Armata americană a anunțat că monitorizează mișcările submarinului rus prin Comandamentul de Apărare Aerospațială din America de Nord (NORAD) și Comandamentul Nord al SUA […]