Vizita şefului Apărării din Bulgaria în România

Șeful Statului Major al Apărării din Bulgaria, amiralul Emil Eftimov, va efectua, în perioada 6 – 8 iulie, o vizită în România, la invitația șefului Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, informează MApN într-un comunicat.

Discuțiile oficialilor militari se vor axa pe creșterea cooperării prin participarea în comun la o serie de inițiative regionale și exerciții în format bilateral și multinațional, precum și pe consolidarea în regiunea Mării Negre a măsurilor din cadrul prezenței avansate adaptate a NATO.

În program sunt incluse întâlniri la comandamentele Brigăzii Multinaționale Sud-Est din Craiova, Diviziei Multinaționale Sud-Est din București, Brigăzilor 8 Rachete Operativ Tactice și 282 Blindată din Focșani și Regimentului 74 PATRIOT din Mihai Bravu. Vizita mai cuprinde întrevederi ale amiralului Emil Eftimov cu militarii bulgari încadrați în structurile aliate dislocate pe teritoriul țării noastre.

Sursă foto: bnr.bg

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

SUA a doborât o dronă care viza ambasada din Bagdad

Tue Jul 6 , 2021
Americanii au doborât luni seara (05.07.2021) o dronă care viza ambasada SUA din Bagdad, au anunţat surse de securitate, la câteva ore după un alt atac cu rachetă asupra unei baze în care se aflau staţionaţi soldaţi americani în vestul Irakului, relatează AFP, preluat de Agerpres În noaptea de luni […]