Vizita ministrului apărării naționale în SUA: discuții cu senatorii americani

Pe fondul vizitei la Washington a ministrului apărării naționale, Nicolae Ciucă, acesta a purtat discuții cu membri ai Senatului SUA. La discuții au mai participat și ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, și secretarul de stat și șef al Departamentului pentru Politica de Apărare, Planificare și Relații Internaționale, Simona Cojocaru, informează MApN într-un comunicat.

În cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte referitoare la situaţia de securitate în zona Mării Negre, ţinând cont de recentele evoluţii din regiune, la angajamentul României în calitate de partener strategic şi aliat de încredere al SUA, precum şi la etapele viitoare ale cooperării bilaterale în domeniul securităţii şi apărării, se arată în comunicat. În context, a fost apreciată Foaia de parcurs dedicată cooperării la nivelul apărării, pentru perioada 2020-2030, semnată de ministrul român cu omologul american.

Conform MApN, ministrul Ciucă și senatorul Jack Reed au susţinut importanţa prezenţei SUA în România pentru descurajarea ameninţărilor regionale. În context, a fost adresată invitația de a vizita România în cursul anului viitor, invitație acceptată de oficialul american, ceea ce subliniază interesul continuării şi aprofundării dialogului pe teme relevante pentru cei doi aliaţi atât la Washington, cât şi la Bucureşti.

Interesul pentru securitatea Mării Negre, precum şi pentru continuarea cooperării excelente dintre cele două ţări în plan aliat şi la nivel bilateral a fost reliefat și de senatorul Ron Johnson. Acesta a reiterat ataşamentul său faţă de România şi aliaţii de pe flancul estic al NATO, subliniind interesul de a vizita din nou țara noastră, mai precizează MApN.

Sursă foto: universul.net

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

„Thunder 2020” - operațiune de contraspionaj a autorităților chineze

Mon Oct 12 , 2020
Autoritățile chineze au anunțat duminică (11.10.2020) că o operațiune de contraspionaj de amploare a fost lansată în întreaga țară la începutul acestui an, prin care au fost identificate „sute de cazuri de spionaj”, majoritatea implicând agenții de informații din Taiwan, informează Global Times. În mod concertat, mass-media din China a […]