Vizita în România a comandantului Corpului V al Forțelor Terestre ale SUA

Comandantul Corpului V al Forțelor Terestre ale Statelor Unite ale Americii, generalul-locotenent John Kolasheski, va efectua, în perioada 07-09.05.2021, o vizită de lucru în România, la invitația șefului Statului Major al Forțelor Terestre (SMFT), generalul-maior Iulian Berdilă, potrivit unui comunicat al MApN.

În acest context, vineri (07.05.2021), de la ora 16:45, la sediul SMFT vor avea loc declarații de presă susținute de șeful Forțelor Terestre Române, generalul-maior Iulian Berdilă, comandantul Corpului V al Forțelor Terestre ale Statelor Unite ale Americii, generalul-locotenent John Kolasheski, și comandantul Comandamentului Corpului Multinațional Sud-Est, generalul-maior Tomiță-Cătălin Tomescu.

La 10.11.2020, Forțele Terestre ale Statelor Unite al Americii au anunțat unificarea comandamentelor forțelor terestre ale Armatei SUA din Europa și Africa într-un singur comandament, cu scopul de a descuraja potențialele amenințări și de a asigura aliații și partenerii de angajamentul SUA pentru menținerea păcii și stabilității pe cele două continente.

În cadrul acestui proces de transformare a fost reactivat Corpul V al Forțelor Terestre ale Statelor Unite al Americii, dislocat la Fort Knox, Kentucky, SUA, care, în scopul promovării interoperabilității și descurajării oricărei agresiuni, are misiunea de a pregăti și asigura capabilitățile necesare unui comandament de nivel Corp în Europa, la Poznan/Polonia, până în luna noiembrie 2021.

Corpul V participă la activitățile de instruire planificate în cadrul exercițiului multinațional „DEFENDER EUROPE 21” aflat în plină desfășurare, care integrează aproximativ 28.000 de militari aparținând forțelor aliate și partenere din 27 de națiuni care se instruiesc simultan, în peste 30 de zone de antrenament din mai mult de 12 țări.

Sursă foto: joint-forces.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Summitul Formatului București (B9). Consolidarea relației transatlantice

Mon May 10 , 2021
Preşedintele Klaus Iohannis va găzdui luni (10.05.2021), împreună cu omologul său polonez, Andrzej Duda, Summitul Formatului Bucureşti (B9), a informat Administraţia Prezidenţială, citată de Agerpres. Potrivit sursei citate, evenimentul este organizat la iniţiativa preşedintelui Iohannis şi se va desfăşura cu prezenţa la Bucureşti a preşedintelui Republicii Polone, aflat în vizită […]