„Visul american” al românilor poate deveni realitate

Românii care vor să se deplaseze în Statele Unite ale Americii (SUA) ar putea să călătorească fără vize, în viitor. Anunțul a fost făcut de secretarul american pentru securitate internă Alejandro Mayorkas.

Există, însă, o listă de condiții pe care România și alte trei state trebuie să le îndeplinească astfel încât să fie incluse în programul de renunțare la obligativitatea vizelor.

„Avem patru candidaţi în pregătire: Israel, Cipru, Bulgaria şi România”, a declarat Mayorkas la un eveniment din industria turismului.

„Suntem foarte, foarte concentraţi pe program”, a adăugat oficialul american, care a precizat că acest program oferă beneficii economice şi de securitate semnificative.

În luna septembrie, Statele Unite au adăugat Croaţia în programul de scutire de vize.

Directorul executiv al Asociaţiei de turism din SUA, Roger Dow, a declarat marţi că adăugarea Croaţiei reprezintă un impuls de 100 de milioane de dolari pentru economia SUA.

În prezent, în programul SUA de renunţare la obligativitatea vizelor se află 40 de ţări.

Pentru a putea participa la programul american de scutire de vize, o ţară trebuie să îndeplinească cerinţe legate de combaterea terorismului, aplicarea legii, inclusiv a reglementărilor în domeniul imigraţiei, securitatea documentelor şi gestionarea frontierelor.

Sursa foto: Pixabay.com

Ioana Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Modificările la Legea veteranilor din teatrele de operații au trecut de Parlament

Wed Oct 27 , 2021
Modificările la  Legea 168/ 2020 care privesc extindera dreptului la indemnizație lunară și la categoria veteranilor din teatrele de operații care își încetează ”raporturile de muncă sau serviciu”, precum și abrogarea condiționării la acordarea indemnizațiilor pentru urmașii veteranilor morți în misiuni și operațiuni au primit vot final favorabil marți, în […]