Viktor Orban: “Cel mai bun război este cel pe care reuşeşti să-l eviţi”

Ungurii ştiu că “cel mai bun război este cel pe care reuşeşti să-l eviţi“, a declarat sâmbătă premierul ungar Viktor Orban la inaugurarea unei facilităţi industriale la Zalaegerszeg (sud-vest) care va găzdui o fabrică de vehicule de luptă Lynx, transmite Agerpres, citând MTI.

Cu cât suntem mai puternici, cu atât sunt mai mici şansele să fim atraşi în război“, a adăugat Orban.

Facilitatea de la Zalaegerszeg a fost construită în parteneriat cu constructorul german de vehicule militare Rheinmetall, iar premierul ungar a subliniat sâmbătă că Ungaria şi Germania cooperează în materie de apărare şi această cooperare ar putea deveni una pe termen lung.

Pe lângă producţie, Ungaria speră să atragă în ţară, “în cooperare cu prietenii germani“, şi îndeplinirea unor sarcini ca dezvoltarea, testarea şi pregătirea de experţi, a spus Orban.

Acesta a salutat decizia Germaniei de a-şi întări capacităţile militare în contextul războiului din Ucraina, apreciind că Berlinul a luat una din cele mai importante decizii privind viitorul Europei.

Securitatea europeană nu poate fi garantată fără Germania“, a notat premierul ungar.

Vineri, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avut un mesaj pentru premierul Ungariei Viktor Orban, un vechi aliat a lui Vladimir Putin. Într-un mesaj adresat liderilor europeni, Zelenski i-a transmis lui Orban să se decidă cui îi este alături. „Este momentul să te hotărăști”, i-a spus Zelenski.

Ungaria… vreau să mă opresc aici și să fiu sincer odată pentru totdeauna. Trebuie să decideți singuri cu cine sunteți. Sunteți un stat suveran. Am văzut acest memorial (la Budapesta, n.red.), despre crime în masă. Am fost acolo cu familia mea. Ascultă, Viktor, știi ce se întâmplă în Mariupol? Te rog, dacă poți, mergi pe malul Dunării. Uită-te la pantofii ăia și vei vedea cum se pot întâmpla din nou uciderile în masă în lumea de astăzi. Asta face Rusia astăzi. Adulți și copii. Bunicii. Mii. Aceste mii de oameni nu mai sunt. Nu este timp să eziți. Este momentul să te hotărăști deja. Noi credem în tine. Avem nevoie de sprijinul tău. Credem în poporul tău. Credem în Uniunea Europeană”, i-a transmis președintele ucrainean liderului de la Budapesta.

Ioana Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Patru avioane britanice Typhoon se alătură misiunii NATO de patrulare aeriană a regiunii Mării Negre

Sun Mar 27 , 2022
Avioanele Typhoon și personalul Royal Air Force (RAF) vor ajunge în România pentru a se alătura misiunii de patrulare aeriană a NATO de lungă durată pentru regiunea Mării Negre, a anunțat guvernul de la Londra, potrivit Newsweek.ro Cele patru avioane Typhoon care fac parte din Escadrila 3 sunt în prezent […]