Viitoarea „Godzilla” a armatei nipone

Ministerul Apărării din Japonia și-a făcut planuri pentru dezvoltarea unei noi aeronave de luptă nedetectabile de radar (stealth), care va înlocui actualul F-2, în vederea obținerii unui avantaj în fața forțele aeriene ale armatei chineze.

Supranumită „Godzilla”, datorită dimensiunilor sale, aeronava Mitsubishi FX este programată să intre pe piață în anul 2035. Avionul va avea o lungime mai mare decât cea de 62 de metri a modelului F-22 Raptor al armatei SUA, dezvoltat de Lockheed Martin.

Administrația de la Tokyo avansează cu pași rapizi în ceea ce privește conceptul său de „Future Fighter”, un program dedicat cercetării și dezvoltării, pentru care Japonia a alocat un buget de 256,5 milioane de dolari în anul 2020. Obiectivul asumat de Ministerul Apărării din Japonia este acela ca noul model F-X să fie funcțional înainte de pensionarea actualului F-2.

Mitusbishi este principalul contractor în cadrul programului, dat fiind faptul că a petrecut mulți ani dezvoltând tehnologii de tip stealth prin programul X-2 Shinshin, lansat după de ce SUA a interzis în 1998 exportul de aeronave de luptă F-22 către alte state.

De asemenea, în cadrul programului X-2 Shinshin, japonezii au dezvoltat propriul echivalent al motorului Pratt & Whitney F119 al aeronavei F-22 pentru capabilități de deplasare în regim de super-croazieră. În același program au fost testate diverse alte tehnologii care vor contribui la realizarea modelului FX, printre care un sistem de „auto-reparare”, capabil să compenseze daunele cauzate în timpul zborului.

Sursă foto: infowars.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Primăvara pe Facebook – SRI

Mon Feb 24 , 2020
De ceva vreme, cel puțin pe zona de comunicare și PR, ghioceii nu mai sunt vestitorii primăverii, ci conturile de Facebook ale instituțiilor publice, în special din zona de forță (MAPN, SRI, MAI). Începând cu 14 februarie și până pe după 8 martie, Facebook se umple de share-uri ale unor […]