Vietnam dezminte acuzațiile privind atacurile cibernetice asupra administrației din Wuhan

Raport care arată că hackeri ce ar avea legături cu guvernul vietnamez și care au încercat să acceseze date ale organizațiilor de stat chineze aflate în centrul efortului administrației de la Beijing de a limita focarul de coronavirus, este „fără temei”, a declarat joi (23.04.2020) ministrul de externe al Vietnamului, citat de Reuters.

Miercuri (22.04.2020), firma americană de securitate cibernetică FireEye a precizat că hackerii au încercat să compromită conturile de e-mail personale și profesionale ale angajaților din ministerul managementului de urgență din China și al guvernului din Wuhan, orașul chinez aflat în centrul pandemiei globale.

„Acuzația nu este fondată”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, purtătorul de cuvânt al ministerului de externe, Ngo Toan Thang. „Vietnamul interzice toate atacurile cibernetice, care ar trebui denunțate și tratate strict de lege”.

Vietnamul este dispus să coopereze cu partenerii internaționali pentru combaterea atacurilor cibernetice, a mai adăugat Thang.

Sursă foto: cio.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Zece cazuri de COVID-19 la Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”

Fri Apr 24 , 2020
Marți (21.04.2020), purtătorul de cuvânt al Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”, Arad, cpt. Paul Crăciun, a precizat că unitatea militară este afectată de coronavirus, după ce au fost confirmate nu mai puțin de 10 cadre militare, inclusiv din conducerea unității, și o contabilă, ca fiind pozitive la COVID-19. Dintre […]