Vicepremierul Ucrainei: „Există un anumit sprijin militar furnizat de România, în războiul cu Rusia”

Vicepremierul pentru Integrare Europeană și Euro-Atlantică al Ucrainei, Olga Stefanishyna, a dezvăluit că România a furnizat Ucrainei ”un anumit sprijin militar”, dar a adăugat că nu poate da detalii despre natura acestuia.

Olga Stefanishyna a acordat un interviu publicației G4Media, în care a vorbit despre rolul României în integrarea europeană și euro-atlantică a Ucrainei şi apreciază ajutorul militar pe care ţara noastră l-a acordat Kievului.

Există un anumit sprijin militar furnizat de România, iar ministrul român al Apărării participă la formatul Rammstein și la formatul de coordonare. Așadar, pentru noi este foarte importantă continuitatea și calendarul livrărilor de armament. Sperăm că, odată cu decizia SUA de a oferi formatul ”land lease” pentru livrările de arme pentru Ucraina, acest lucru va facilita și livrările din partea altor țări, cum ar fi România, de exemplu„ a declarat demnitarul ucrainean.

Întrebară ce fel de arme şi echipament a oferit ţara noastră, aceasta s-a ferit însă să dea amănunte. „Nu sunt sigură că aceasta este o infomație pe care o pot face publică în totalitate, trebuie să verific și apoi să furnizez aceste informații mai târziu. Pentru că există o abordare individuală cu fiecare țară. Dar, în esență, am stabilit prioritățile pentru armele de care avem nevoie, inclusiv echipamente de artilerie de 155 mm, dar și tancuri și vehicule blindate, precum și artilerie de lungă distanță„ a spus aceasta.

Sursă foto: nord.news

Ioana Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Un deputat rus cere abrogarea rezoluției URSS prin care se recunoștea independența Lituaniei

Wed Jun 8 , 2022
Evgheni Fedorov, un deputat din partidul lui Putin „Rusia Unită”, a propus abrogarea unei rezoluții din perioada sovietică prin care se recunoștea independența Lituaniei, potrivit site-ului rusesc „RIA Novosti”. „Deputatul Fedorov a înaintat Dumei de Stat un proiect de abrogare a rezoluției Consiliului de Stat al URSS „Cu privire la […]