Vasile Dîncu: “Peste 100 de soldaţi americani, au sosit. Nu va dura mult până vor veni şi restul trupelor”

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a anunţat, marţi, că ”americanii au venit”, el precizând că peste 100 de soldaţi americani, specialişti, se află deja în ţara noastră pentru a pregăti încartiruirea acestor militari, urmând să sosească ulterior şi restul trupelor, transmite Agerpres.

În acest moment, americanii au sosit, ca să spun aşa, ca un fel de titlu pe care dumneavoastră îl daţi întotdeauna. Au venit deja pentru pregătiri, peste 100 de soldaţi americani, specialişti, care pregătesc această încartiruire”, a spus ministrul, precizând că au sosit şi în alte ţări, precum Polonia.

Ministrul Apărării a dat asigurări că suntem pregătiţi din perspectivă logistică, pentru sosirea acestor soldaţi americani.

Nu va dura mult până vor veni şi restul trupelor”, a mai spus Vasile Dîncu, precizând că vor informa asupra detaliilor şi a locurilor unde vor fi încartiruiţi.

Vasile Dîncu a mai precizat că nu este un singur loc unde aceşti soldaţi americani vor sta, în România.

Un purtător de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a anunţat săptămâna trecută că Statele Unite urmează să trimită 2.000 de militari în Polonia şi Germania, ”în zilele următoare”, iar aproximativ 1.000 de militari americani staţionaţi în prezent în Germania urmează să fie desfăşuraţi în România.

Sursa foto: Twitter

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Ucraina desfăşoară exerciţii militare la graniţa cu Rusia şi Belarus

Wed Feb 9 , 2022
La mai multe poligoane din ţară, forţele ucrainene desfăşoară exerciţii tactice, implicând unităţi de genişti, precum şi tanchişti şi operatori de artilerie antitanc, anunță Monitorul Apărării, citând  Ukrinform. Generalul-locotenent Serhii Naiev, comandantul Forţelor Întrunite din Ucraina, a declarat că experienţa Operaţiei Anteroriste şi a Operaţiei Forţelor Întrunite (JFO) a demonstrat […]