Vasile Dîncu: ”Cred că devine atractivă cariera de militar”

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat joi, la Cluj, că ministerul său urmează să publice un proiect de lege care prevede două tipuri de voluntariat pentru militari, cei care vor fi voluntari în rezervă şi cei care vor efectua voluntar stagiul militar, anunță G4 Media.

Sunt bucuros să lansăm în această perioadă şi în viitor câteva oferte pentru a aduce voluntari în Armata Română, în două variante, atât voluntari în rezervă, cât şi stagiul militar voluntar. Va apărea într-o lege pe care o vom publica foarte repede. Vom încerca prin aceasta să înnoim, să aducem oameni tineri în armată şi cred că devine atractivă cariera de militar”, a explicat Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării Naţionale a participat, joi, la sediul comandamentului Diviziei 4 Infanterie „Gemina” din Cluj-Napoca, la ceremonia de predare-primire a comenzii diviziei şi la ceremonia de trecere în rezervă a generalului-maior Dorin Blaiu, care a asigurat comanda.

De asemenea, Vasile Dîncu a participat, joi, la Aeroportul Internaţional „Avram Iancu”, la Conferinţa internaţională „Aviation-Event 2022 CLJ”, unul dintre cele mai importante evenimente ale aviaţiei europene, desfăşurat în premieră în România şi în Europa de Est.

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Guvernul german a aprobat livrarea către Ucraina a unor TAB-uri (video)

Sat Apr 2 , 2022
Potrivit Deutsche Welle, guvernul german a aprobat unei firme din Cehia să vândă mai departe Ucrainei 58 de transportoare amfibii blindate din dotarea fostei Armate Naţionale Populare (NVA) a defunctei Republici Democrate Germane. Anunţul a fost făcut vineri de publicaţia “Welt am Sonntag”, care citează surse din Ministerul german al […]