UPDATE: SIS neagă presupusele legături cu Carina Țurcan

Potrivit deschide.md, Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova a comentat, într-un răspuns oficial, acuzațiile aduse Carinei Țurcan de către Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB), privind activitatea de spionaj a acesteia în favoarea Republicii Moldova.

Mai exact, FSB acuză fosta cetățeană a Republicii Moldova de colaborare cu Serviciul de Informații și Securitate, care, la rândul său, neagă orice colaborare cu Țurcan. FSB-ul spune că, ulterior, informațiile respective ar fi fost transmise și către NATO.

„Serviciul de Informații și Securitate neagă și infirmă orice legături cu Carina Țurcan”, se arată în răspunsul emis redacției deschide.md.

În luna ianurie a acestui an, Țurcan a fost eliberată din închisoare, dar la scurt timp autoritățile ruse au încarcerat-o din nou.

Sursă articol: deschide.md

Sursă foto: moldova.org

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Lakkotrypis: „Ankara vede Marea Mediterană ca un lac turcesc”

Fri Feb 21 , 2020
În vreme ce președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat în fața membrilor partidului său faptul că Grecia s-a resemnat cu geopolitica impusă de Ankara în Marea Mediterană, ministrul energiei cipriot, Georgios Lakkotrypis, a subliniat în fața ministrului de externe grec faptul că țara sa va continua planurile de forare […]