Un spion al Rusiei a lucrat în cabinetul ministrului Apărării din Franța

Duminică seara (17.10.2021), într-o emisiune difuzată de canalul France 5, fostul director al serviciului de informaţii externe (DGSE), Bernard Bajolet, a afirmat că o „cârtiţă” a serviciul Rus a lucrat în cabinetul ministrului apărării din Franţa, notează AFP.

Întrebat despre informaţiile în legătură cu un posibil spion din serviciul Rusiei care ar fi lucrat pentru biroul ministrului apărării de atunci, Jean-Yves Le Drian (n.r. în prezent ministru de externe), Bernard Bajolet a afirmat: „Într-adevăr, când eram director general al securităţii externe, am adus la cunoştinţa executivului acest lucru”.

„În anii precedenţi spuneam ”totul s-a terminat, după Războiul Rece nu mai trebuie să ne pierdem timpul căutând spioni care nu mai există (…), prioritatea principală sunt cazurile de terorism”, dar putem vedea că activităţile de spionaj nu au încetat deloc şi că mijloacele pe care le folosesc ruşii, chinezii, dar şi alţii,…americanii, nu au fost niciodată atât de importante”, a adăugat el.

Aceste informaţii au fost relatate publicului la acea vreme de publicația online Mediapart, potrivit căreia un spion al GRU, serviciul rus de informaţii militare, a recrutat o „cârtiţă” în cabinetul lui Jean-Yves Le Drian când era ministru al apărării sub preşedinţia lui François Hollande.

Sursă foto: Digi 24

Ioana Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Industria de apărare din Emiratele Arabe Unite este interesată să construiască blindate în România

Mon Oct 18 , 2021
Daniela Nicolescu, secretar de stat la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, participă în această perioadă la o vizită oficială în Emiratele Arabe Unite unde, a avut mai multe întrevederi cu reprezentanți din industria de apărare din EAU. „A doua zi a vizitei mele în Emiratele Arabe Unite a fost marcată […]