Un deceniu de activitate al Centrului de Excelență HUMINT al NATO de la Oradea

Șeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, a participat miercuri (29.07.2020) la ceremonia organizată cu ocazia împlinirii a 10 ani de la înființarea Centrului de Excelență NATO în domeniul HUMINT din Oradea, se arată într-un comunicat al MApN.

La festivitate au mai luat parte reprezentanți ai unor structuri ale Alianței Nord-Atlantice și ai națiunilor contributoare.

„Faceți parte dintr-o structură de elită a NATO, iar rezultatele muncii, expertizei și dăruirii dumneavoastră se regăsesc în aprecierile constante ale aliaților și partenerilor noștri. Centrul de Excelență de la Oradea a devenit principalul agent de transformare al Alianței în domeniul HUMINT, prin dezvoltarea și implementarea de politici și strategii noi, în scopul îmbunătățirii capabilităților operaționale în beneficiul forțelor aliate și al desfășurării cu succes a misiunilor și operațiilor NATO”, a declarat șeful Statului Major al Apărării.

Centrul de Excelență NATO în domeniul HUMINT (HCOE) din Oradea a fost acreditat și activat ca organizație militară internațională de Consiliul Nord-Atlantic la data de 29.07.2010. Într-un deceniu de activitate, 1.400 de specialiști au fost pregătiți aici pentru misiuni în domeniul culegerii de informații.

În afară de specialiști din România, la Oradea lucrează experți din opt țări aliate – Cehia, Grecia, Polonia, Slovacia, Slovenia, SUA, Turcia și Ungaria.

Datorită rezultatelor excelente obținute de personalul său, Centrul de Excelență de la Oradea a devenit principalul furnizor de expertiză HUMINT (informații din surse umane) în cadrul serviciilor de informații militare din NATO.

Sursă foto: digi24.ro

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

O parte a forțelor speciale de comando (KSK) din armata germană a fost desființată

Fri Jul 31 , 2020
O companie militară care aparţine de unitatea germană a forţelor speciale de comando (KSK) a fost desfiinţată în urma unor acuzaţii de extremism, a declarat joi (30.07.2020) pentru Deutsche Presse-Agentur un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării din Germania, informează Agerpres. Compania a doua a KSK din cadrul Bundeswehr a […]