Un atac cibernetic sofisticat a afectat mai multe companii din industria de transport aerian

După ce SITA, companie din domeniul IT și telecomunicații care furnizează servicii pentru industria de transport aerian, a emis o declarație joi (04.03.2021) în care a precizat că infrastructura sa a fost ținta unui atac cibernetic sofisticat, mai multe companii aeriene au confirmat că au fost afectate direct de acest atac.

Se pare că atacul asupra sistemelor informatice ale SITA a afectat toți membrii transportatorilor grupurilor Star Alliance și One World Alliance.

Printre companiile care au dezvăluit impactul atacului se numără Singapore Airlines, Air New Zealand, British Airways, American Airlines, Lufthansa, Malaysia Airlines, Finnair, Japan Airlines, United Airlines, SAS, Cathay Pacific și compania aeriană sud-coreeană Juju Air .

Singapore Airlines, British Airways și Finnair au declarat că atacatorii nu au reușit să obțină acces la detalii financiare sau parole.

În majoritatea cazurilor, au fost obținute detalii cu privire la ID-ul/numărul de membru al clienților fideli. Cu toate acestea, în cazul British Airways, unele seturi de date furate ar fi avut un nume atașat acelui ID, însă conturile nu pot fi accesate de către hackeri în lipsa credențialelor de autentificare.

Sursă foto: safety4sea.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Vizită oficială a ministrului turc al apărării în România

Wed Mar 10 , 2021
Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, l-a primit marți (09.03.2021), la sediul MApN, pe ministrul apărării naționale din Republica Turcia, Hulusi Akar, în cadrul vizitei oficiale pe care acesta o desfășoară în România, se arată într-un comunicat al ministerului. Întâlnirea, reprogramată din anul 2020 în contextul măsurilor restrictive impuse de pandemia […]