Un atac al rușilor asupra orașului Odessa este prevăzut începând cu 18 martie

Primarul Odessei, Ghenadi Truhanov, crede că orașul ar putea fi atacat de forțele rusești începând cu 18 martie. „Situația este relativ calmă, dar rămâne tensionată”, a afirmat el, într-un interviu pentru BFM TV, anunță G4Media.

Din informațiile noastre, care rămân să fie reconfirmate, ca și mișcarea trupelor rusești, un atac asupra Odessei este prevăzut începând cu 18 martie”, a afirmat el.

Orașul s-a pregătit pentru acest atac, care ar putea veni de pe mare, a adăugat Ghenadi Truhanov, care a menționat că mulți locuitori au părăsit deja orașul-port.

Analiza imaginilor realizate de satelitul Sentinel 2 arată trei grupuri de nave de război care se apropie de coastă, lângă Odessa. Acestea sunt ruseşti şi includ nave de debarcare.

Imaginea din satelit arată cel puţin 14 nave, transmite Naval News.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

România se înarmează! Guvernul cumpără drone militare tactice în valoare de 1,4 miliarde de lei

Wed Mar 16 , 2022
Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a anunțat, marți, că există un proiect pentru achiziția unui sistem de drone pentru Armată, promovat încă din toamna anului trecut, potrivit News.ro. Acesta a mai spus că speră ca în această primăvară să fie finalizate toate demersurile legale. Ministrul Apărării a susținut, marți, la baza […]