Ucraina va crește numărul armatei cu 100.000 de soldați în următorii trei ani

Ucraina îşi va suplimenta efectivele forţelor sale armate cu 100.000 pe o perioadă de trei ani, a anunţat marţi preşedintele Volodimir Zelenski în parlamentul de la Kiev, potrivit Reuters şi AFP, anunță Agerpres.

Şeful statului ucrainean a salutat sprijinul diplomatic şi militar pentru ţara sa, ”cel mai important începând din 2014”, în contextul temerilor legate de un potenţial atac armat rus asupra Ucrainei.

”Sprijinul diplomatic pentru Ucraina este cel mai important şi mai necondiţionat începând din 2014 şi el continuă. Asistenţa militară şi tehnică pentru Ucraina este cea mai importantă, cea mai preţioasă şi continuă să sosească”, a declarat Zelenski în faţa aleşilor ucraineni.

El a menţionat că economia Ucrainei este în curs de stabilizare şi le-a cerut parlamentarilor să rămână uniţi şi să nu propage panica despre ameninţarea unei ofensive militare ruse.

În ultimele săptămâni, Rusia a concentrat aproximativ 100.000 de militari în apropierea frontierei sale cu Ucraina şi şi-a intensificat exerciţiile militare, ceea ce a provocat în Occident îngrijorări privind o potenţială invazie rusă în ţara vecină.

SUA şi NATO au respins miercuri solicitările cheie ale Moscovei, cum ar fi oprirea extinderii Alianţei Nord-Atlantice şi o revenire la desfăşurările sale militare la frontierele din 1997, dând asigurări în acelaşi timp că vor să discute serios cu Rusia despre temerile sale privind securitatea.

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Un avion rusesc a încalcat spațiul aerian NATO deasupra Estoniei

Tue Feb 1 , 2022
Luni, Ministerul Apărării din Estonia a confirmat oficial că pe data de 29 ianuarie 2022 un avion rus de tip Su-27 a violat spațiul aerian al țării baltice și implicit al NATO. „Avionul Su-27 al Forțelor Aeriene Ruse a violat sâmbătă spațiul aerian al Estoniei. Incidentul a avut loc în […]