Ucraina va achiziționa trei sisteme de rachete Neptun în 2021

Forțele navale ucrainene vor primi sistemul de rachete antinavă Neptun anul viitor, pe care îl va desfășura în Marea Neagră și Marea Azov, a declarat sâmbătă (04.07.2020) comandantul marinei ucrainene, Alexei Neizhpapa, scrie TASS, citând Radio Ucraina Liberă.

„În ceea ce privește momentul – anul viitor, cred. Câte la număr? Aș spune că vor fi trei divizii de batalioane de rachete: două în Marea Neagră și una în Marea Azov”, a precizat Alexei Neizhpapa.

„Obiectivul principal este acum să îi aducem sistemul Neptun cât mai curând posibil și să îl folosim cu înțelepciune”, a adăugat oficialul.

La sfârșitul lunii iulie, Neizhpapa a declarat că Ucraina a lansat cu succes rachetele R-360 Neptun pe un teren de teste în regiunea sudică a Odesei.

O rachetă R-360 cântărește 870 kg, greutatea focoasei este de 150 kg, raza de acţiune este de până la 280 km. Aceasta zboară cu o viteză de aproximativ 900 km/h. Este capabilă să zboare la o înălțime cuprinsă între 3 m și 10 m deasupra nivelului mării. Complexul poate lansa simultan până la 24 de rachete, adică o salva completă de 6 lansări, cu un interval între salve de 3 până la 5 secunde, precizează Defense Blog.

Sursă foto: unian.info

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

A început procesul ofițerilor de informații francezi acuzați de spionaj în favoarea Chinei

Mon Jul 6 , 2020
Procesul a doi foști ofițeri de informații francezi a început luni (06.07.2020) la Paris, aceștia fiind acuzați de autoritățile franceze că au spionat pentru China în anii 1990 și 2000, informează Le Parisien. Oficialii francezi au fost destul de discreți cu privire la cei doi, dar rapoartele mass-media au sugerat […]