Ucraina primește primele elicoptere Mi-17 din SUA

Forțele armate ucrainene au primit primele elicoptere Mi-17 Hip ca parte a asistenței militare și de securitate din partea Statelor Unite.

Luni, Jack Detsch, de la Foreign Policy, a postat un tweet care spunea că Departamentul de Apărare al SUA a livrat Ucrainei trei elicoptere Mi-17.

@JackDetsch

Acestea sunt primele elicoptere, dintr-un total de 11 aparate de zbor, care vor fi livrate în cadrul pachetului de ajutor militar de 800 de milioane USD.

Pentagonul oferă Ucrainei elicoptere Mi-17 pe care Washington le procurase pentru Afganistan.

Elicoptere Mi-17 sunt folosite în principal pentru a transporta trupe și echipamente militare. Ucraina este una dintre fostele republici ale Uniunii Sovietice care găzduiește instalații de producție și reparații pentru astfel elicoptere.

Cele 11 elicoptere promise de SUA se îndreaptă spre Ucraina într-un moment crucial pentru armata ucraineană.

Sursă foto: military-today.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Finlanda și Suedia au depus cererile de aderare la NATO

Wed May 18 , 2022
Finlanda şi Suedia şi-au depus miercuri cererile de aderare la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), consultări fiind în curs între aliaţi pentru a înlătura opoziţia Turciei la integrarea celor două ţări nordice în Alianţă, informează AFP, citată de Agerpres. „Acesta este un moment istoric, într-un moment istoric pentru securitatea […]