Ucraina neagă mișcările de trupe ruse de la frontiera sa

Ministerul Apărării ucrainean a dezminţit luni recentele relatări ale publicaţiei americane Washington Post conform cărora armata rusă comasează din nou trupe în apropierea frontierei cu Ucraina, menţionând că nu a observat în ultima vreme o sporire a trupelor sau a echipamentelor militare ruseşti, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Washington Post a scris în weekend că o nouă comasare de trupe ruseşti în apropierea frontierei ucrainene a stârnit îngrijorare în rândul unor oficiali din SUA şi Europa care monitorizează ceea ce ei consideră a fi deplasări neobişnuite de echipamente şi personal pe flancul vestic al Rusiei.

”Până pe data de 1 noiembrie 2021 nu a fost observat un transfer suplimentar de efective, arme şi echipamente militare ruseşti la frontiera de stat a Ucrainei”, precizează într-o declaraţie Ministerul Apărării ucrainean.

În primăvara acestui an Rusia alarmase Kievul şi capitalele occidentale după ce zeci de mii de soldaţi ruşi cu tehnica militară aferentă au fost dislocaţi de-a lungul frontierei cu Ucraina, trupe ulterior retrase în unităţile lor.

Rusia menţine în zonă efective militare sporite, în contextul conflictului dintre armata ucraineană şi separatiştii proruşi din Donbas, dar precizările Ministerului Apărării de la Kiev infirmă la ora actuală o suplimentare a acestora.

Sursă foto: 123RF

Ioana Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Forțele pentru Operații Speciale – curaj, onoare și devotament

Tue Nov 2 , 2021
Comandamentul forțelor pentru operații speciale este structura care asigură și generează componenta specializată, de reacție rapidă, de nivel strategic, cu structuri terestre, navale și aeriene dedicate, instruită și dotată pentru executarea misiunilor de cercetare specială, acțiunilor directe, de asistență militară și neconvențională, precum și misiuni complementare acestora, pe teritoriul statului […]