Ucraina: „Infrastructura Crimeei este pregătită pentru o posibilă depozitare de arme nucleare”

Ministrul apărării din Ucraina a declarat miercuri (14.04.2021), la Bruxelles, că Rusia se pregăteşte pentru o posibilă depozitare de arme nucleare în Crimeea. El a avertizat astfel că Moscova ar putea ataca Ucraina pentru a asigura resurse de apă pentru peninsula anexată, relatează Agerpres, citând presa internațională.

Andrii Taran a făcut aceste declaraţii chiar înainte de o reuniune NATO de urgenţă, prin videoconferinţă, a miniştrilor de externe şi ai apărării. Ministrul ucrainean a mai spus că nu poate exclude posibilitatea ca forţele ruse din Crimeea să recurgă la „provocări militare substanţiale” în acest an.

„Infrastructura Crimeei este pregătită pentru o posibilă depozitare de arme nucleare”, a declarat Andrii Taran în cadrul unei audieri la subcomisia pentru apărare a Parlamentului European.

„Chiar prezenţa muniţiilor nucleare în peninsulă ar putea duce la o întreagă serie de probleme complexe politice, legale şi morale”, a mai spus ministrul. Totuşi, Andrii Taran nu a furnizat dovezi pentru afirmaţiile sale, mai precizează sursa citată.

Sursă foto: osce.org

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Directorul FBI: conexiuni între extrema dreaptă din SUA și activiști europeni

Fri Apr 16 , 2021
Extremişti de dreapta şi rasişti americani au discutat cu activişti străini care împărtăşesc aceleaşi opinii şi au călătorit peste hotare pentru a se întâlni cu ei, a declarat directorul Biroul Federal de Investigaţii american (FBI), Christopher Wray, într-o audiere în Congresul SUA, a relatat joi (16.04.2021) Reuters, preluat de Agerpres. […]