Ucraina cere insistent ajutor militar Germaniei

Duminică, în ajunul vizitei ministrului de externe german Annalena Baerbock la Kiev, ambasadorul Ucrainei la Berlin Andrei Melnik a îndemnat Germania să promită livrări de arme către ţara sa, relatează Agerpres.

Ambasadorul Andrei Melnik consideră că reticenţa Annalenei Baerbock şi a întregului nou guvern de centru-stânga al Germaniei de a livra arme este “foarte frustrantă“, pe fondul comasării de trupe la graniță de către Rusia.

Diplomatul ucrainean a declarat că “poporul Ucrainei este foarte dezamăgit. Acum este momentul adevărului în legătură cu cine este cu adevărat prieten“.

Ucrainenii sunt conştienţi de faptul că actuala coaliţie din Germania a aprobat o politică asupra unui export de arme restrictiv către zonele de criză. “Însă acest document politic nu este Biblia. Iar lumea este în prezent în cel mai mare pericol de război uriaş în mijlocul Europei, cel mai grav din 1945 încoace“, a subliniat ambasadorul ucrainean.

Securitatea Ucrainei este ameninţată de către preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, iar ucrainenii au “dreptul sacru la autoapărare”, a adăugat diplomatul.

Ucraina îndeamnă de ani de zile Germania să-i livreze arme pentru a se putea apăra împotriva unui potenţial atac rus, dar până acum nu a avut succes.

Astăzi, ministrul german de externe Annalena Baerbock anunță că Germania este pregătită să poarte un dialog serios privind securitatea europeană cu Rusia, dar nu se va abate de la principiile sale.

„Suntem pregătiți să menținem un dialog serios privind acordurile reciproce și să luăm măsuri care să ofere mai multă securitate tuturor celor din Europa, inclusiv Rusiei”, a subliniat ea. „Cu toate acestea, nu putem și nu ne vom abate de la principiile de bază ale Acordurilor de la Helsinki”, a insistat Baerbock. Printre acestea se numără inviolabilitatea granițelor, dreptul de a alege alianțe și respingerea amenințărilor ca instrument de politică, a precizat înaltul diplomat german.

Și suntem hotărâți să reacționăm dacă Rusia alege calea escaladării”, a subliniat Baerbock.

Ministrul german de Externe Annalena Baerbock este programată să țină discuții la Kiev pe 17 ianuarie și la Moscova pe 18 ianuarie.

Sursă foto: worldpoliticsreview.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Militanții pro-ruși au dislocat mai multe tancuri în apropierea pozițiilor de front ale armatei ucrainene

Tue Jan 18 , 2022
Militanții susținuți de ruși au desfășurat 275 de vehicule de luptă suplimentare, inclusiv tancuri de luptă și sisteme de artilerie, mai aproape de pozițiile de front ale armatei ucrainene din estul țării devastat de război, potrivit biroului de presă al Operațiunii Forțelor Comunale, anunță Defence Blog. „În ultimele 24 de […]