Ucraina acuză Rusia că trimite echipe de lunetiști în Donbas, pentru a provoca armata ucraineană

Guvernul de la Kiev spune că Moscova urmărește astfel să provoace victime în rândul soldaților ucraineni, în încercarea de a instiga la un răspuns agresiv din partea Ucrainei, potrivit Reuters.

Inamicul a mărit numărul lunetiștilor în încercarea de a cauza victime în rândul soldaților, să distrugă elementele de supraveghere video și să provoace un răspuns agresiv și deschiderea focului”, se arată în comunicatul ministerului.

Comunicatul Ministerului Apărării vine cu doar câteva ore înainte de întâlnirea în mediul online dintre Joe Biden și Vladimir Putin, în care se va discuta în special despre tensiunile tot mai mari dintre Rusia și Ucraina.

Luni, Biden s-a consultat cu aliații europeni pentru a discuta planurile de sancțiuni împotriva Rusiei. Acesta a discutat cu Emmanuel Macron, Angela Merkel, Mario Draghi și Boris Johnson.

Sursă foto: Getty Images

Ioana Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Ce au discutat Putin şi Biden?

Wed Dec 8 , 2021
Preşedinţii SUA şi Rusiei, Joe Biden şi Vladimir Putin, au convenit marţi în timpul unor „consultări pe fond”, care au avut loc prin teleconferinţă, asupra unor probleme sensibile de securitate, conform serviciilor de presă de la Casa Albă şi Kremlin. Discuţiile dintre cei doi lideri au durat două ore, potrivit […]