Ucraina a cerut oficial arme și echipament militar Germaniei

Ucraina a trimis la Berlin o listă cu armele pe care dorește să le primească din Germania, a informat vineri, 4 februarie, ziarul german Süddeutsche Zeitung (SZ), citat de Deutsche Welle. Potrivit acesteia, documentul conține o listă detaliată a armelor și echipamentelor militare de care are nevoie Kievul, în special sisteme de apărare aeriană cu rază medie de acțiune, sisteme portabile de rachete antiaeriene, sisteme portabile de război electronic cu vehicule aeriene fără pilot, sisteme de arme cu microunde, radar electronic, sisteme, precum și dispozitive de vedere pe timp de noapte, camere de supraveghere și muniție. Scrisoarea subliniază în mod special că este vorba despre „sisteme de arme defensive”.

Guvernul german a refuzat până acum să furnizeze arme Ucrainei. Cancelarul german Olaf Scholz, într-un interviu acordat postului de televiziune public-legal german ZDF pe 3 februarie, a reafirmat această poziție, criticată atât de partenerii NATO din Europa de Est ai Berlinului, cât și de oficialul Kiev. Potrivit Süddeutsche Zeitung, într-o scrisoare trimisă Ministerului german al Apărării și Ministerului german de Externe, Ucraina cere să ia în considerare cererea sa „în viitorul foarte apropiat”.

De menționat că luna trecută, Germania a fost de acord să ofere cinci mii de căști militare de protecție pentru militarii ucraineni. Tot mai devreme, Berlinul a decis să aloce Kievului 5,3 milioane de euro pentru un spital mobil de campanie.

Olaf Scholz și ministrul german de externe Annalena Baerbock vor vizita în curând Ucraina. Burbock intenționează să se întâlnească la Kiev cu președintele Volodymyr Zelensky și colegul ei Dmytro Kuleba pe 6 februarie și să viziteze linia de demarcație din Donbas a doua zi. Scholz va ajunge la Kiev pe 14 februarie, iar o zi mai târziu se va întâlni la Moscova cu președintele rus Vladimir Putin.

Criză în jurul Ucrainei

Moscova   a desfășurat peste 100.000 de militari în Crimeea anexată și la granița cu Ucraina, justificând acest pas cu „exerciții militare”. Liderii occidentali se tem că Moscova se pregătește să declanșeze un război împotriva Ucrainei. Kremlinul neagă planurile pentru o astfel de operațiune și acuză Occidentul că ar înarma Kievul și că manevrează în apropierea granițelor ruse. Seria de discuții din ianuarie între Rusia și Statele Unite, NATO și Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) nu a adus rezultatele dorite. Occidentul cere Moscovei să-și retragă trupele de la granița cu Ucraina și, dacă refuză, amenință cu sancțiuni dure.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Un cursant Navy SEAL a murit iar altul este spitalizat după ce au participat la antrenamentul „Săptămâna Iadului”

Mon Feb 7 , 2022
Un cursant Navy SEAL a murit vineri, iar un al doilea a fost internat în San Diego, după ce au participat la ceea ce este cunoscută sub numele de „Săptămâna Iadului”, o fază iniţială, obositoare, a pregătirii pentru una dintre unităţile militare de elită din America, anunță NBC. Într-o declaraţie, […]