Turcia suplimentează trupele din nordul Irakului în lupta cu PKK

Armata turcă a anunțat duminică (21.06.2020) desfășurarea de forțe suplimentare în Irak, ca parte a operațiunii „Tiger Claw”, care vizează Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), scie AMN News.

Ministerul a precizat într-un comunicat emis ieri seară că unități suplimentare militari au fost dislocate în noi locații din nordul Irakului, după efectuarea de operațiuni aeriene.

Pe pagina de Twitter a ministerul a fost publicat un material video în care arată trupele care se pregătesc să ia parte la operațiunea militară.

Guvernul irakian s-a opus deja prezenței Turciei pe teritoriul său, cerând totodată să își retragă imediat forțele din țară.

La operațiunea „Tiger Claw ” participă și statul iranian, care oferă sprijin în lupta dusă de Turcia împotriva grupurilor PKK / PJAK din regiunea Kurdistanului irakian.

Sursă foto: aljazeera.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Avioane de spionaj au survolat zona de frontieră a Federației Ruse

Mon Jun 22 , 2020
Peste 30 de avioane străine au efectuat acțiuni de recunoaștere aeriană în apropierea frontierelor ruse în cursul săptămânii trecute, potrivit unui infografic publicat luni (22.06.2020) în ziarul ministerului rus al apărării, Krasnaya Zvezda, scrie TASS. „Treizeci și trei de avioane de spionaj ale unor state străine au condus acțiuni de […]