Turcia arestează noi spioni, patru cetățeni ruși

Scriam ieri despre faptul că, MIT a destructurat o rețea de spionaj a Mossadului, însă recent presa din Turcia ( Anadolu ) a relatat faptul că, autoritățile turce au arestat o echipă de patru asasini și spioni ruși care ar fi încercat să asasineze „mai mulți dizidenți ceceni care trăiau pe pământul turc”.

Printre cei arestați sub acuzația de spionaj și pregătire pentru tentative de asasinat se numără cetățeni din Rusia, Uzbekistan și Ucraina.

Tribunalul de la Istanbul a emis un mandat de arestare pentru șase suspecți de „spionaj politic și militar” și pregătirea unor atentate la viața activiștilor ceceni de opoziție care locuiesc în Turcia.

Operațiunea de reținere a unui grup de suspecți la Istanbul și Antalya a fost autorizată de Parchetul Republican din Istanbul.

Printre cei reținuți în noaptea de 8 octombrie s-au numărat cetățenii ruși Abdula Abdulaev, Ravshan Akhmedov, Bislan Rasaev și Aslanbek Abdulmuslimov, precum și un cetățean al Ucrainei – Igor Efrim și un cetățean al Uzbekistanului – Amir Yusupov.

Toți cei arestați în urma interogatoriului au fost acuzați în temeiul articolului 328 din Codul penal turc „Spionaj politic și militar”, ceea ce implică închisoare de la 15 la 20 de ani.

Potrivit anchetei, un grup de străini pregătea un atentat la viața activiștilor ceceni de opoziție care locuiesc în Turcia, iar în acest scop au încercat să obțină arme.

Acțiunile suspecților pot fi privite ca un act de spionaj internațional, relatează presa turcă.

Sursă foto: Unsplash

Ioana Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Abdul Hamid al-Matar, un important lider Al-Qaeda, a fost ucis de armata americană

Sat Oct 23 , 2021
Armata americană a anunţat vineri uciderea unui important lider Al-Qaeda, Abdul Hamid al-Matar, într-un atac cu dronă în Siria, informează AFP şi Reuters. „Un atac aerian american efectuat astăzi în nord-vestul Siriei (n.r. regiunea Suluk) a ucis un lider important Al-Qaeda, Abdul Hamid al-Matar”, a declarat John Rigsbee, purtătorul de […]