Turcia amenință cu atacuri asupra orașului libian Mizdah, dar și împotriva mercenarilor ruși

Inspirată de atacul victorios asupra bazei aeriene al-Watiyah, unde două sisteme de rachete anti-aeriene Pantsir-S1 au fost distruse, iar una a fost capturată de forțele guvernamentale libiene (GNA), Turcia – susținătoare a guvernului de la Tripoli, a anunțat că va lansa un atac asupra orașului Mizdah, amenințând că va învinge mercenarii ruși angrenați în luptă alături de forțele Armatei Naționale Libiene (LNA), precizează agenția de știri turcă Yeni Safak.

„Rezultatul obținut de armata libiană pe câmpul de luptă ne obligă să ne alăturăm guvernului unității naționale și celor care au deținut anterior o poziție de partea Haftar. După ce triburile orașului Esabia, situate pe ruta Tripoli-Tarhuna, au raportat că acum susțin Guvernul Uniunii Naționale, orașul Mizdah, situat la sud-vest de Tripoli, și-a exprimat sprijinul pentru guvernul libian. O declarație comună semnată de consiliul local Mizdah și reprezentanții de frunte ai comunității urbane își manifestă sprijinul pentru guvernul legitim condus de Fayez al-Sarraj și operațiunea “Vulcanul mâniei” desfășurată de GNA împotriva militanților conduși de Khalifa Haftar”, se arată în materialul din presa turcă.

Orașul Mizdah este unul dintre punctele importante ale liniei de aprovizionare cu arme și muniții către orașul Tarhuna, pe care militanții conduși de mareșalul Haftar îl folosesc ca centru pentru coordonarea operațiunilor și livrărilor în timpul atacurilor asupra capitalei, relatează publicația turcă Yeni Safak.

Cu toate că situația s-a tensionat recent în urma apariției în Libia a unor avioane MiG și Sukhoi, suspectate că ar fi fost trimise de Rusia pentru a sprijini ofensiva LNA împotriva guvernului, ca urmare a pierderii unor lupte cu GNA și aliații săi, rămâne un mare semn de întrebare dacă și pentru cât timp este Ankara dispusă să poarte o confruntare mai mult sau mai puțin directă cu Moscova.

Sursă foto: riskline.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Franța va livra aeronavele de luptă Rafale către India fără întârziere

Tue May 26 , 2020
Ambasadorul francez în India, Emmanuel Lenain, a precizat sâmbătă (24.05.2020), că Franța va livra fără întârziere aeronavele militare Rafale către partenerul indian, scrie The Indian Express. Emmanuel Lenain a menționat că nu există vreun motiv de îngrijorare cu privire la livrare avioanelor, deoarece Franța respectă cu strictețe termenele de furnizare […]