Turcia acuză unele țări NATO că „își doresc ca războiul din Ucraina să continue”, obiectivul fiind „slăbirea Rusiei”

Șeful diplomației turce a acuzat țări membre NATO că își doresc că războiul din Ucraina să fie de durată și că obiectivul ar fi „slăbirea Rusiei”, informează Agerpres, care citează AFP.

Există ţări din NATO care doresc ca războiul să continue”, a susținut Mevlut Cavusoglu.

Obiectivul lor este slăbirea Rusiei”, a adăugat Cavusoglu, în timp ce negocierile ruso-ucrainene, care ar fi trebuit să continue online de la ultima întâlnire faţă în faţă de la Istanbul la sfârşitul lunii martie, par să se fi blocat.

Indivizibilitatea principiului fundamental al securității transatlantice pentru Turcia: ministru
Ministrul turc de externe Mevlüt Cavusoglu

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat, miercuri, că ucrainenii „nu încetează să revină asupra a ceea ce s-a căzut de acord”.

Membră NATO şi aliat al Ucrainei, ţară căreia i-a livrat drone de luptă, Turcia încearcă încă de la începutul conflictului din Ucraina să medieze între Moscova şi Kiev.

Turcia a găzduit de două ori negocieri directe între cele două părţi: pe 10 martie la nivel ministerial în Antalya şi pe 29 martie la Istanbul.

Sursă foto: EuropeanEuropean Pressphoto Agency ( EPA)

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Specialiști din cadrul MApN, MAI, SRI, STS, SPP și SIE au participat la exercițiul internațional de apărare cibernetică Locked Shields

Thu Apr 21 , 2022
Ministerul Apărării Naționale a transmis, printr-un comunicat de presă, că exercițiul s-a desfășurat în perioada 19-21 aprilie și a fost organizat de Centrul de Excelență NATO pentru Apărare Cibernetică din Tallinn, Estonia. La ediția de anul acesta, desfășurată în mediul on-line, au luat parte peste 2.000 de profesioniști ai domeniului, […]