Trei avioane antisubmarin ruse au zburat deasupra Mării Barents și a Atlanticului de Nord-Est

Trei avioane antisubmarin ruse Tu-142 au efectuat o misiune programată, cu o durată de 12 ore, în spațiul aerian internațional deasupra Mării Barents și a Atlanticului de Nord-Est, a precizat vineri (03.07.2020) biroul de presă al Flotei de Nord a Federației Ruse, informează TASS.

„Pe 03.07.2020, trei avioane antisubmarin Tu-142 din Flota de Nord au îndeplinit o misiune programată deasupra apelor neutre ale Mării Barents și Mării Norvegiei, precum și a Atlanticului de Nord-Est. Zborul a durat peste 12 ore. Avioanele au acoperit distanță de 7.000 de kilometri în această perioadă de timp”, a declarat biroul de presă al flotei.

„Avioanele de vânătoare norvegiene F-16 și aeronavele F-35 dislocate la Baza Aeriană Keflavik din Islanda au monitorizat aeronavele ruse în anumite etape ale traseului”, se mai arată în comunicat.

Biroul de presă al flotei a subliniat că echipajele practicau zborul pe un teren neutru. La întoarcere, Tu-142 a alimentat în zbor de la cisternele aeriene model IL-78 ale forțelor aerospațiale ruse.

„Aeronavele Flotei de Nord au acționat respectând cu strictețe regulile internaționale privind spațiul aerian, fără a încălca frontierele altor state”, se menționează în finalul comunicatului.

Sursă foto: defpost.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Ucraina va achiziționa trei sisteme de rachete Neptun în 2021

Sun Jul 5 , 2020
Forțele navale ucrainene vor primi sistemul de rachete antinavă Neptun anul viitor, pe care îl va desfășura în Marea Neagră și Marea Azov, a declarat sâmbătă (04.07.2020) comandantul marinei ucrainene, Alexei Neizhpapa, scrie TASS, citând Radio Ucraina Liberă. „În ceea ce privește momentul – anul viitor, cred. Câte la număr? […]