Tranzacție turco-saudită neobișnuită de drone militare

Potrivit Janes, Turcia a raportat recent la Registrul ONU pentru arme convenționale (UNROCA) că a exportat trei vehicule aeriene fără pilot (UAV) către Arabia Saudită. În raport dronele nu sunt identificate, dar sunt incluse în categoria „IV b”, adică drone militare, informează Israel Defense.

Conform celor de la Janes, există două tipuri de produse de acest fel fabricate în Turcia, respectiv Bayraktar TB2 și Anka, ambele putând utiliza muniții ghidate fabricate de compania Roketsan.

Dacă tranzacția a avut loc, este un acord unic și neobișnuit între cele două țări, care se află în alianțe și coaliții distincte și opozante în Orientul Mijlociu. În timp ce Turcia conduce coaliția militantă sunnită, care include și Qatarul și Guvernul de Acord Național din Libia recunoscut internațional, Arabia Saudită conduce tabăra sunnită pro-occidentală moderată.

Acordul turco-saudit ridică, de asemenea, semne de întrebare cu privire la posibilitatea dezintegrării coaliției șiite condusă de Iran, în urma apropierii dintre Arabia Saudită și Qatar la începutul anului.

Sursă foto: brandeis.edu

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Marina SUA a început modernizarea distrugătoarelor din clasa Arleigh Burke

Mon Jun 14 , 2021
Marina SUA a început să construiască o versiune actualizată a distrugătorului cu rachete ghidate (DDG) 51 din clasa Arleigh Burke. Potrivit declarației forțelor navale ale SUA, viitorul Jack H. Lucas DDG 125 va fi prima navă din clasa sa construită în configurația Flight III, explică The Defense Post. Divizia de […]