Trageri cu instalația de artilerie a Fregatei „Mărășești”

Fregata „Mărășești” a executat miercuri (12.05.2021), activități de trageri cu instalațiile de artilerie de la bord, secvențe ce fac parte din desfășurarea Exercițiului TOMIS 21, integrat în serie de exerciții DACIA 21 LIVEX, condusă de Comandamentul Forțelor Întrunite din Statul Major al Apărării, se arată într-o postare pe Facebook a Forțelor Navale Române.

TOMIS 21 este organizat de Comandamentul Flotei și se desfășoară, în perioada 12-15 mai, în raioane din vestul Mării Negre, unde participă aproximativ 450 de marinari militari români.

Pachetul de forțe navale care desfășoară acțiuni pe mare este alcătuit din șase nave militare românești: o fregată, o corvetă, un puitor de mine și plase, un dragor maritim, o navă purtătoare de rachete și un remorcher maritim.

Pentru dezvoltarea capacității de a răspunde rapid și eficient la un spectru larg de amenințări din spațiul maritim, echipajele navelor militare execută, pe mare, trageri cu toate categoriile de armament, conform scenariului exercițiului.

Sursă foto: mangalianews.ro

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Ofițer în forțele pentru operații speciale ale Armatei SUA, condamnat la 15 ani de închisoare pentru spionaj în favoarea Rusiei

Mon May 17 , 2021
Un fost ofișer al forțelor pentru operații speciale din cadrul Armatei SUA a fost condamnat, vineri (14.05.2021), la 15 ani de închisoare pentru spionaj în favoarea Rusiei. Acesta ar fi furnizat informații Moscovei timp de aproape două decenii, după ce ar fi fost „crescut” de serviciul de informații militare – […]