Tehnologie AI care poate prezice răspândirea COVID-19

Compania canadiană din domeniul inteligenței artificiale (AI) Blue Dot a avertizat cu privire la extinderea focarelor de coronavirus înaintea alertelor oficiale ale centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor și a Organizației Mondiale a Sănătății. Compania a putut face acest lucru folosind diferite surse de informații dincolo de statisticile oficiale despre cazurile raportate.

Software-ul AI al Blue Dot are un algoritm care se îmbunătățește pe măsură ce prelucrează datele cu care este alimentat, acestea provenind din știri din zeci de limbi, din rapoarte ale agențiilor care monitorizează evoluția bolilor, precum și din datele privind achiziția de bilete de la companiile aeriene.

Acest algoritm este mai bun în simularea și predicția răspândirii virusului decât cei care se bazează exclusiv pe statisticile oficiale ale organismelor din domeniul sănătății publice. Compania folosește tehnologia pentru a monitoriza și previziona evoluția bolilor infecțioase pentru clienți din sectorul privat și guvernamental.

Epidemiologia tradițională urmărește unde și când oamenii contractează o boală pentru a identifica sursa focarului și care sunt populațiile cu cel mai mare risc. În schimb, sistemele AI precum cel dezvoltat de Blue Dot modelează datele pentru a identifica modul în care se răspândește o boală în rândul populației, ceea ce permite predicția locurilor în care vor apărea noi focare și cât de departe se va extinde acesta.

Cu toate acestea, sistemele dezvoltate pe baza tehnologiei AI sunt puternic dependente de cantitatea de date cu care sunt alimentate și de modul în care sunt proiectate și instruite acestea pentru a oferi prognoze.

Cele mai recente eforturi de utilizare a AI și a anlizei de date s-au concentrat pe extinderea paletei de tipuri de surse de date folosite, pentru a îmbunătăți acuratețea predicțiilor. Facebook, Twitter și ale platforme social media, precum blog-uri sau forum-uri din domeniul medical pot reprezenta surse pentru datele cu care se alimentează sistemul.

Sursă articol și foto: defenseone.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Polonia vizează dublarea efectivelor militare

Fri Mar 6 , 2020
Șeful statului major general polonez, generalul Raymond Andrejcak, a declarat pentru publicația locală „Rzeczpospolita” că la exercițiile militare din 2020 vor fi chemați 50.000 de rezerviști. Potrivit generalului, una dintre prioritățile armatei poloneze este de a pregăti și instrui rezerviștii. Anterior acestei declarații, ziarul armatei „Polska Zbrojna” a precizat că […]