“Ţările BRICS vor deveni coloana vertebrală a noii ordini mondiale”

Rusia își dorește o nouă ordine mondială: ”Țările BRICS vor fi piatra de  temelie”

Ţările BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud)  vor deveni coloana vertebrală a noii ordini mondiale, a anunţat miercuri, ministrul adjunct al Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, Serghei Riabkov, la postul de televiziune RT.

Cred că ţările BRICS, care reprezintă aproape jumătate din populaţia lumii şi o parte semnificativă din PIB-ul mondial, vor fi coloana vertebrală a noii ordini mondiale emergente”, a spus el.

Viceministrul de Externe a subliniat că ţările BRICS joacă un rol important în protejarea dreptului internaţional şi combaterea politicii de sancţiuni a ţărilor occidentale. „Ştim că fiecare ţară are propriile sale nuanţe în a face faţă provocărilor cu care ne confruntăm, dar acum suntem uniţi în apărarea dreptului internaţional, uniţi în eforturile de a depăşi sancţiunile arbitrare, ilegale, unilaterale, care au devenit singurul instrument de politică externă din Statele Unite şi alte ţări”, a adăugat Riabkov.

O serie de ţări, inclusiv cele occidentale, au anunţat sancţiuni dure împotriva Rusiei, în urma invadării de către aceasta a Ucrainei.

Restricţiile Uniunii Europene, SUA, Canadei, Mari Britanii şi Japoniei sunt îndreptate împotriva sectorului financiar al Federaţiei Ruse şi pentru a limita exportul de tehnologii înalte.

De asemenea, ţările au trecut pe lista neagră personalităţi politice, reprezentanţi ai sectorului bancar şi alţi cetăţeni ruşi din anturajul liderului de la Kremlin.

Ioana Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Vasile Dîncu: ”Cred că devine atractivă cariera de militar”

Thu Mar 31 , 2022
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a declarat joi, la Cluj, că ministerul său urmează să publice un proiect de lege care prevede două tipuri de voluntariat pentru militari, cei care vor fi voluntari în rezervă şi cei care vor efectua voluntar stagiul militar, anunță G4 Media. „Sunt bucuros să lansăm […]