Talibanii sunt îngrijorați pentru situația din Kazahstan: “Problemele se rezolvă prin dialog și înțelegere”

Organizație interzisă în Rusia, gruparea talibanilor care anul trecut prelua prin forță puterea în Afganistan își exprimă îngrijorarea în privința revoltelor din Kazahstan, anunță G4Media.

Ministerul de Externe condus de Abdul Kahar Balkhi a transmis că situația din Kazahstan este urmărită îndeaproape.

Urmărim îndeaproape situația actuală din Kazahstan și, în calitate de vecin și partener comercial, suntem îngrijorați de recentele tulburări din țară. În acest sens, solicităm guvernului și protestatarilor să rezolve problemele existente prin dialog și înțelegere reciprocă”, a scris un purtător de cuvânt al Ministerului pe twitter.

El a mai adăugat că talibanii „consideră securitatea și stabilitatea politică în regiune ca fiind condiția principală pentru dezvoltarea economiei și comerțului, precum și pentru viața prosperă a oamenilor”.

Sursă foto: Deutsche Welle

Ioana Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Blackwater – arma secretă a Statelor Unite

Sat Jan 8 , 2022
Blackwater a fost fondată în 1997 de către fostul ofițer Navy SEAL,  Erik Prince, redenumită Xe Services în 2009 și, din 2011, cunoscută sub numele de Academi, după ce compania a fost achiziționată de un grup de investitori privați. Blackwater a fost înființată ca o firmă de securitate privată, care […]