Sudan: Lovitură de stat în desfășurare

Forțele militare neidentificate au reținut luni cel puțin cinci personalități înalte ale guvernului sudanez, au declarat oficialii, în timp ce principalul grup pro-democrație al țării a cerut oamenilor să iasă în stradă pentru a contracara o aparentă lovitură de stat militară, potrivit France 24.

Forțe armate neidentificate au arestat cel puțin patru miniștri și un civil din consiliul de guvernare, iar prim-ministrul Abdalla Hamdok se află în arest la domiciiliu.

Mai multe surse au raportat o întrerupere a serviciilor de internet în capitala Khartoum, ceea ce face dificil accesul la informații privind desfășurarea evenimentelor.

Principalul grup politic democratic din Sudan a cerut oamenilor să iasă în stradă pentru a contracara ceea ce numește a fi “o lovitură de stat, în desfășurare”. Ieri, în capitala Khartoum s-au desfășurat demonstrații în favoarea unei intervenții militare împotriva guvernului.

Luna trecută, o altă tentativă militară de lovitură de stat a eșuat. Viața politică din Sudan este tensionată încă din aprilie 2019, când fostul lider, Omar al-Bashir (fost ofițer, a cucerit el însuși puterea, în 1989, în urma unei lovituri de stat) a fost răsturnat de un puci militar.

Sursă foto: Mohamed Nureldin Abdallah/Reuters

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Fregata „Regina Maria” participă la o nouă misiune NATO

Mon Oct 25 , 2021
Fregata „Regina Maria”, care este la a treia participare la misiunile unei grupări navale NATO, în acest an, a trecut, prin Strâmtoarea Bosfor şi a ajuns în Marea Marmara, anunță Monitorul Apărării și Securității. Forţele Navale Române contribuie la îndeplinirea angajamentelor asumate de ţara noastră faţă de partenerii din Alianţa […]