Submarin al forțelor navale ruse monitorizat de armata americană în Alaska

Joi (27.08.2020), un submarin al forțelor navale ruse a ieșit la suprafață în apropiere de Alaska, în timpul unui exercițiu militar, potrivit armatei SUA, informează DefPost.

Armata americană a anunțat că monitorizează mișcările submarinului rus prin Comandamentul de Apărare Aerospațială din America de Nord (NORAD) și Comandamentul Nord al SUA (USNORTHCOM).

„Urmărim îndeaproape navele de interes, inclusiv navele militare străine, în zona noastră de responsabilitate”, se arată într-un comunicat NORTHCOM.

„Activitatea maritimă rusă se desfășoară în apele internaționale, în afara mării teritoriale a Statelor Unite. Nu am primit nicio o solicitare de asistență și ajutor din partea Marinei Ruse sau a altor marinari din zonă”, se arată în comunicat. „Suntem întotdeauna gata să îi ajutăm pe cei aflați în dificultate”, a adăugat NORTHCOM.

Sursă foto: defpost.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

General Paul Nakasone: tranziția de la abordarea defensivă la cea ofensivă în combaterea amenințărilor cibernetice

Sat Aug 29 , 2020
Liderul comunității de securitate cibernetică din SUA și, totodată, director al NSA a susținut adoptarea de către guvernul american a unei poziții mai agresive în spațiul cibernetic. Într-un articol publicat marți (25.08.2020) în revista Foreign Affairs, șeful Comandamentului Cibernetic ​​al armatei SUA și director al NSA (National Security Agency), generalul […]