SUA vor suplimenta trupele din Germania

SUA vor desfășura încă 500 de soldați în Germania, în încercarea de a consolida legăturile bilaterale, a declarat marți (13.04.2021) secretarul apărării Lloyd Austin, la începutul primei sale vizite oficiale în Europa, scrie The Defense Post.

Măsură marchează o relaxare clară a administrației Biden vis-a-vis de poziția ceva mai antagonică pe care SUA au avut în mandatul lui Donald Trump, care se îndrepta spre reducerea prezenței trupelor americane din Germania, care reprezintă încă de la începutul Războiului Rece o piatră de temelie a securității NATO.

„Astăzi sunt bucuros să anunț că vom crește prezența forței SUA în Germania”, a declarat Lloyd Austin reporterilor după discuții cu omologul său Annegret Kramp-Karrenbauer.

„L-am informat pe ministru despre intenția noastră de a staționa permanent aproximativ 500 de militari în plus în zona Wiesbaden încă din această toamnă”, a mai spus Lloyd.

Administrația Biden a declarat în februarie că va pune planurile de retragere în așteptare, decizia fiind bine recepționată la Berlin.

SUA au avut trupe staționate în Germania încă din al doilea război mondial, dar numărul lor a scăzut de la căderea Zidului Berlinului de la aproximativ 200.000 de soldați în 1990, la 34.500 astăzi. Sursă foto: thedefensepost.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Declarație comună NATO privind retragerea trupelor din Afganistan

Thu Apr 15 , 2021
Ministrul apărării naționale Nicolae-Ionel Ciucă a participat miercuri (14.04.2021), alături de ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, la reuniunea extraordinară comună a miniștrilor de externe si miniștrilor apărării din statele membre NATO, organizată în format videoconferință, informează MApN. Reuniunea a avut loc în contextul finalizării analizei administrației SUA cu privire la […]