SUA pune sub acuzare hackerii chinezi care au atacat sistemul Equifax în 2017

Un juriu federal din Atlanta (SUA) a revenit la începutul lunii februarie asupra unei acuzări împotriva a patru membri ai Armatei de Eliberare a Poporului (PLA) din China, referitoare la acțiuni de hacking în sistemele informatice ale agenției de raportare a creditelor Equifax și extragerea de date privind secrete comerciale ale companiei, derulate în 2017.

Noul rechizitoriu susține că Wu Zhiyong, Wang Qian, Xu Ke și Liu Lei au făcut parte din al 54-lea Institut de Cercetare al PLA, o structură a armatei chineze. Se prespune că aceștia cu conspirat pentru a accesa în mod neautorizat rețelele Equifax și au furat informații sensibile despre 145 de milioane de cetățeni americani.

În rechizitoriu se arată că inculpații au exploatat vulnerabilitățile software-ului Apace Struts Web Framework folosit de Equifax. Aceștia au spart sistemul cu scopul de a obține credențialele de autentificare ale utilizatorilor rețelei. După ce au accesat rețeaua, hackerii au furat fișierele temporare și au reușit să extragă ulterior datele stocate în rețelele Equifax din afara SUA. Atacatorii au efectuat peste 9.000 de interogări în bazele de date, obținând date de identificare ale aproape jumătate din cetățenii americani.

Cei patru chinezi au dirijat traficul prin aproximativ 34 de servere situate în 20 de țări, pentru a-și acoperi locația și au folosit canale de comunicare criptate din rețeaua Equifax pentru a simula activitatea reală în sistem.

„Anunțul de astăzi despre acest rechizitoriu subliniază continuarea angajamentului nostru de a impune consecințe asupra criminalității cibernetice, indiferent de cine sunt, de unde sunt sau de uniforma pe care o poartă atacatorii”, a precizat directorul adjunct al FBI, David Bowdich.

Sursă articol și foto: defpost.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

156 de ani de la apariția revistei ”România militară”

Sat Feb 15 , 2020
Astăzi, 15 februarie, aniversăm apariția, acum 156 de ani, a primului număr al revistei ”România militară”, publicație dedicată armatei române. Primul număr al revistei « Gândirea militară românească » a apărut la 15 februarie 1864, sub denumirea « România militară ». La 1 ianuarie 1898, publicaţia a devenit, prin Înalt […]