SUA: Iranul a încercat să asasineze oficiali americani în Bahrain

Potrivit unei declarații a Departamentului de Stat al SUA, gruparea teroristă Saraya al-Mukhtar a planificat atacuri împotriva personalului SUA stabilit în Bahrain și a oferit bani pentru asasinarea oficialilor americani din statul oriental, scrie Israel Defense.

Departamentul de Stat al SUA a desemnat grupul Saraya al-Mukhtar drept organizație teroristă în conformitate cu Ordinul executiv 13224 „pentru că prezintă un risc semnificativ de comitere a unor acte de terorism care amenință securitatea națională și politica externă a Statelor Unite”, se mai arată în comunicat.

Saraya al-Mukhtar este o organizație teroristă susținută de Iran, având centrul operațional în Bahrain. Potrivit rapoartelor, organizația primește sprijin financiar și logistic din partea Gărzii Revoluționare din Iran. „Scopul auto-descris al Saraya al-Mukhtar este de a înlătura guvernul din Bahrain cu intenția de a deschide calea către Iran pentru a exercita o influență mai mare asupra statului. Grupul a planificat atacuri împotriva personalului SUA din Bahrain și a oferit recompense în numerar pentru asasinarea oficialilor noștri din Bahrain”, se arată în declarația Departamentului de Stat al SUA.

Sursă foto: ifpnews.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Diplomat rus expulzat din Bulgaria pentru spionaj

Fri Dec 18 , 2020
Ministerul bulgar de externe i-a pus la dispozitiție diplomatului rus 72 de ore pentru a părăsi țara, după ce procurorii l-au acuzat că a fost implicat în activități de spionaj în țara balcanică din 2017, relatează Reuters. Un purtăror de cuvânt al ministerului a spus că ambasada rusă de la […]