SUA: Iranul a încercat să asasineze oficiali americani în Bahrain

Potrivit unei declarații a Departamentului de Stat al SUA, gruparea teroristă Saraya al-Mukhtar a planificat atacuri împotriva personalului SUA stabilit în Bahrain și a oferit bani pentru asasinarea oficialilor americani din statul oriental, scrie Israel Defense.

Departamentul de Stat al SUA a desemnat grupul Saraya al-Mukhtar drept organizație teroristă în conformitate cu Ordinul executiv 13224 „pentru că prezintă un risc semnificativ de comitere a unor acte de terorism care amenință securitatea națională și politica externă a Statelor Unite”, se mai arată în comunicat.

Saraya al-Mukhtar este o organizație teroristă susținută de Iran, având centrul operațional în Bahrain. Potrivit rapoartelor, organizația primește sprijin financiar și logistic din partea Gărzii Revoluționare din Iran. „Scopul auto-descris al Saraya al-Mukhtar este de a înlătura guvernul din Bahrain cu intenția de a deschide calea către Iran pentru a exercita o influență mai mare asupra statului. Grupul a planificat atacuri împotriva personalului SUA din Bahrain și a oferit recompense în numerar pentru asasinarea oficialilor noștri din Bahrain”, se arată în declarația Departamentului de Stat al SUA.

Sursă foto: ifpnews.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Diplomat rus expulzat din Bulgaria pentru spionaj

Fri Dec 18 , 2020
Ministerul bulgar de externe i-a pus la dispozitiție diplomatului rus 72 de ore pentru a părăsi țara, după ce procurorii l-au acuzat că a fost implicat în activități de spionaj în țara balcanică din 2017, relatează Reuters. Un purtăror de cuvânt al ministerului a spus că ambasada rusă de la […]