SUA diminuează finanțările de apărare pentru Europa

Departamentul Apărării (DoD) al SUA a solicitat guvernului 4,5 miliarde de dolari pentru Inițiativa Europeană de Descurajare (EDI), în anul fiscal 2021. Fondurile sunt cu 1,5 miliarde mai mici față de sumele alocate pentro 2020, iar comparativ cu 2019 cu 2 miliarde mai mici.

EDI a fost înființat cu sprijinul DoD al SUA, ca urmare a evenimentelor din Ucraina, cu scopul de a descuraja agresiunile Moscovei la adresa statelor europene.

Fondurile alocate EDI susțin desfășurarea de trupe americane în Europa, derularea de exerciții internaționale și operațiuni în zona de est a continentului, pentru a contracara influența rusă în regiune. Finanțarea mai este folosită pentru achiziționarea de echipamente de apărare pentru armata ucraineană, ca parte a inițiativei de asistență de securitate.

Finanțările militare americane pentru Ucraina au fost în centrul atenției în ultimele luni, în contextul punerii sub acuzare în Congres a președintelui Trump.

Tăierile urmăresc scăderea fondurilor alocate de DoD în afara granițelor SUA, de la 71,3 miliarde la 69 de miliarde până în 2021.

Sursă articol și foto: army-technology.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Pe măsură ce China își dezvoltă flota, SUA mărește achiziția de rachete anti navale

Mon Feb 17 , 2020
Creșterea uimitoare a flotei chineze în ultimul deceniu a determinat Marina SUA să planifice o creștere exponențială a achizițiilor de rachete anti navale în următorii cinci ani, conform proiecțiilor din documentele bugetare pentru anul fiscal 2021 ale serviciului maritim. În observațiile sale de deschidere înainte de a extinde noua cerere […]