SUA desemnează contractorii din domeniul apărării drept „infrastructură critică”

Vineri, 20.03.2020, Departametul Apărării (DoD) al SUA a declarat că firmele / companiile contractoare din domeniul apărării reprezintă „infrastructură critică” pentru securitatea națională, decizie menită să mențină activitatea acestor companii în parametri optimi, cu program de lucru normal, pe fondul închiderii sau limitării anumitor industrii din cauza pandemiei de COVID-19.

Într-un memoriu lansat vineri, subsecretarul apărării pentru achiziții, Ellen Lord, a precizat că dorește ca firmele din sectorul de apărare să livreze la timp produsele și serviciile către Pentagon.

„Dacă lucrați într-o industrie de infrastructură critică, așa cum este desemnată de Departamentul Securității Interne (Department of Homeland Security), aveți o responsabilitate specială de a vă menține programul normal de lucru. Avem nevoie de sprijinul și dedicația dumneavoastră în aceste momente de încercare pentru a asigura securitatea acestei națiuni. Am înțeles că această urgență națională prezintă o provocare și suntem dedicați să lucrăm îndeaproape cu dumneavoastră pentru a asigura siguranța forței de muncă și îndeplinirea misiunii de securitate națională”, a precizat Ellen Lord.

Subsecretarul american a mai menționat, de asemenea, că decizia este aplicabilă unui număr important de industrii, printre care sectorul aerospațial, IT, medical și farmaceutic, transport critic, suport în domeniul intelligence, întreținere aeronave și sisteme de arme etc.

Sursă articol și foto: defensenews.com

Redactia

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Coronavirus: comunicare VS. tăcere în vreme de criză. Sau din categoria „așa DA”/„așa NU”

Mon Mar 23 , 2020
Scriam cu ceva timp în urmă despre modul în care o parte din instituțiile din sistemul de ordine publică și securitate națională (MApN, MAI, SRI, SIE) aleg să comunice cu cetățenii prin intermediul Facebook. Prin această scurtă „incursiune” pe paginile oficiale de Facebook ale câtorva dintre instituțiile de forță am […]