SUA au testat în secret o nouă rachetă hipersonică

Testul a avut loc în secret la mijlocul lunii martie, înainte de vizita lui Biden în Europa. Acesta a fost făcut în secret pentru a exclude o intensificare a tensiunilor pe fondul disputelor cu Rusia, anunță Monitorul Apărării, citând CNN.

Procesul de testare a fost un succes, potrivit rapoartelor mass-media.

HAWC (Hypersonic Air- breathing Weapon Concept) a fost lansat de pe un bombardier B-52, de pe coasta de vest, a declarat un oficial american, care deţine informaţii despre acest test. Acesta a fost primul test efectua cu succes cu versiunea Lockheed Martin a acestui sistem şi a venit la câteva zile după ce Rusia a susţinut că a folosit o rachetă hipersonică în timpul invaziei în Ucraina pentru a viza un depozit de arme.

SUA au încercat să evite declaraţiile oficiale privind acest test, pentru a nu intensifica disputele cu Rusia. De asemenea, vineri, SUA au anulat un test al rachetei Minuteman III (ICBM) pentru a evita o interpretare greşită a testului de către Rusia.

Ioana Cristea

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Next Post

Statele Unite şi aliaţii lor înarmează Ucraina

Fri Apr 8 , 2022
Ucraina a primit aproximativ 25.000 de sisteme de arme antiaeriene de la Statele Unite şi aliaţii lor, Kievul fiind ajutat să împiedice Rusia să stabilească o superioritate aeriană care ar fi susţinut invazia terestră a Moscovei, a declarat joi generalul de armată al SUA Mark Milley, preşedintele Statului Major Comun, […]